Hulp bij opzetten beeldbellen met patiënt

De CHAGZ is druk bezig om iedereen zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen. Een veel gestelde vraag tijdens deze “corona crisis” is of het mogelijk is om beeldbellen op te zetten, zodat huisartsen consulten op afstand kunnen houden.

Meerdere organisaties hebben hiernaar gekeken, en er zijn een aantal geschikte oplossingen. De geschikte oplossingen zijn vergeleken en in overleg met onze functionaris gegevensbescherming (Anat Fuldauer) denken wij dat WeSeeDo het beste aansluit.

Wij willen jullie graag ondersteunen met het opzetten, om het voor jullie zo makkelijk mogelijk te maken. De kosten zijn voor de praktijken zelf.

In het kort, WeSeeDo werkt als volgt:

  • Iedere huisarts krijgt een eigen account op basis van zijn of haar mailadres
  • In de omgeving waar de huisarts op kan inloggen, kan hij of zij afspraken inplannen. Hiervoor is een naam, mailadres en tijdstip nodig.
    • Assistentes kunnen een assistente accounts krijgen waarmee zij niet kunnen beeldbellen, maar wel afspraken kunnen inplannen.
  • Het systeem stuurt een mail naar de patient met twee links. De ene link is om te kijken of het apparaat van de patient geschikt is voor beeldbellen. De andere link is naar de digitale wachtkamer van de huisarts.
  • De huisarts kan net als in de praktijk zien wie in de (nu digitale) wachtkamer zitten, en de patient openen wanneer hij of zij aan de beurt is.

De kosten van WeSeeDo zijn als volgt:

  • Voor een huisartsenaccount zijn er maandelijkse kosten, deze kunnen bij ons worden opgevraagd.
  • Assistentenaccounts kunnen gratis en onbeperkt worden aangemaakt
  • Indien een POH ook consulten op afstand wil houden dmv beeldbellen, hebben zij een huisartsenaccount nodig. Met de assistentenaccounts kan namelijk alleen worden gepland en niet gebeld.

Wil je hier gebruik van maken?

Indien de praktijk hier gebruik van wil maken, kan je Eliza Rikkelman (e.rikkelman@chagz.nl) de namen en e-mailadressen, van de huisartsen en/of POHS’s en assistentes die een account nodig hebben, toesturen. Zij zal dan samen met WeSeeDo zorgen dat alles wordt ingeregeld. Het enige wat de huisartsen en/of POHS’s en assistentes nog moeten doen is een wachtwoord aanmaken met de link die naar hen wordt toegestuurd.